Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promovabilitate de 100% la Bacalaureat, pentru al 13-lea an consecutiv, la Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia

bacalaureat

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 100% pentru al 13-lea an consecutiv la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, aproape două treimi dintre absolvenţi având media generală peste 9,00.

"Toţi cei 116 absolvenţi ai Promoţiei 2023 - "General Constantin Christescu - 100" au promovat examenul de Bacalaureat, media generală fiind de 9,05. 74 de absolvenţi, respectiv 63,79%, au obţinut medii peste 9,00. De asemenea, au fost obţinute 29 de note de 10 la disciplinele: matematică - 10 note, fizică - 10 note, biologie 8 note de 10 şi limba şi literatura română o notă de 10", au transmis, vineri, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Cea mai mare medie înregistrată în acest an la examenul de Bacalaureat a fost 9,80, fiind obţinută de doi absolvenţi, Diana Corb şi Emanuel Leahu.

Anul trecut, cea mai mare medie a fost 9,83.

Absolvenţii au urmat cursuri specifice specializării matematică-informatică şi au fost testaţi la limba şi literatura română, matematică - proba obligatorie a profilului şi fizică, informatică, biologie şi chimie, ca discipline la alegere.

La nivel naţional, Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia ocupă locul 11 într-un clasament al liceelor la care toţi candidaţii au promovat examenul naţional de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie.

Din 2010 încoace, toţi elevii instituţiei de învăţământ militar din Alba Iulia au promovat sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar "Mihai Viteazul", înfiinţat în anul 1919 la Târgu-Mureş, unde a funcţionat până în anul 1940, când a fost mutat la Timişoara. În anul 1947, şi-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară. Acesta a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar "Mihai Viteazul".

Este deţinător a mai multor titluri de "Şcoală Europeană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.