Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda rusă din ţara noastră sugerează că suntem cetăţeni ai UE de calitatea a doua (ministrul bulgar al finanţelor)

enational.ro
schengen

Ministrul bulgar al finanţelor, Asen Vasilev, a acordat un interviu publicaţiei "Die Welt", în care a afirmat că o parte din propaganda rusă din Bulgaria sugerează că bulgarii sunt cetăţeni ai UE de calitatea a doua.

"Odată cu intrarea noastră în Schengen, acest lucru s-ar schimba", a subliniat Vasilev, adăugând că nu este profitabil din punct de vedere economic pentru Europa Centrală şi de Vest ca Bulgaria şi România să fie în afara zonei fără control la frontiere.

"În fiecare zi, 4.000 de camioane trec graniţa bulgaro-turcă în direcţia Europei de Vest, însă stau zile întregi la viitoarea graniţă internă cu România. Acest lucru creşte costul mărfurilor transportate", a explicat ministrul finanţelor.

Vasilev a precizat că UE trebuie să elaboreze un sistem de primire legală a migranţilor şi de evaluare a lucrătorilor de care are nevoie.

Potrivit ministrului bulgar, taxa suplimentară de 20 de leva (circa 10 euro) impusă tranzitului de gaz rusesc prin Bulgaria va reduce profitul Gazprom şi va scumpi livrările, ceea ce, la rândul său, va face importul de gaz rusesc neprofitabil pentru ţări precum Austria şi Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.