Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda Rusiei susţine că ştie planul lui Sebastian Ghiţă

Aktual24
Victor Ponta Sebastian Ghita

Mogulul fugar, Sebastian Ghiţă a fost capturat joi noaptea de poliţia din Belgrad, iar acum se află în Beciul Sârbesc. Aflat în arest, Ghiţă face tot posibilul să scape, dar şi să nu fie extrădat în România, acolo unde are nenumărate dosare penale. sputnik.md devoalează planul secret al fostului deputat.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Sursa citată spune că Sebastian Ghiță are toate șansele să demareze procedura obținerii azilului politic în Serbia, fapt care ar pune pe jar multe personaje importante din România. Ghiță și-ar fi pregătit cu minuțiozitate argumentația. Este vorba de materialele video difuzate de principalele televiziuni de știri care au generat nu doar reacții în mass media, dar au avut ecouri puternice în suprastructura statului. Lideri de partid au preluat mesajul, l-au dezbătut în comisii parlamentare, ba chiar s-a propus ca acuzațiile fugarului să fie baza unor anchete parlamentare și în serviciile secrete. Mai mult, în urma dezvăluirilor lui Ghită, adjunctul SRI, Florian Coldea a fost trecut pe linie moartă.

Citeşte şi: Cristian Borcea a făcut o aplicație pentru matrimoniale / VIDEO

Mai mult, Ghiţă se bazează pe faptul că Serbia e o țară semnatară a Convenției de la Paris din 1957, ori pe aceasta se bazează în primul rând cererea de extrădare formulată de organele legii din România, plus pe câteva protocoale adiționale. Serbia are propriile nemulțumiri față de reacțiile Europei la problema kosovară, inclusiv România are o atitudine ambiguă, iar cereri de extrădare trimise de Belgrad în țări UE sunt tergiversate. Se vorbește şi de legătura de prietenie dintre noul președinte sârb Aleksandar Vucic și Victor Ponta. Având în vedere că între Ponta și Ghiță există o strânsă legătură, poate exista posibilitatea unor speculații pe această direcție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.