Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propagandistul Kremlinului, expulzat din Republica Moldova. Șeful 'Sputnik Moldova' este acuzat de implicare în treburile interne / Reacția Rusiei

OC Media
vitali denisov

Șeful "Sputnik Moldova", Vitali Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova sub acuzația de amestec în treburile interne ale țării, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul Inspectoratului General pentru Migrație al republicii.

"Decizia de expulzare a cetăţanului străin a fost luată în legătură cu implicarea acestuia în afacerile interne ale Republicii Moldova, ceea ce creează o amenințare la adresa securității informaționale a țării noastre" - se arată în document.

Se subliniază că "în conformitate cu legea, o persoană străină poate fi declarată indezirabilă dacă a desfășurat, desfășoară sau există indicii că intenționează să desfășoare activități care pun în pericol securitatea națională sau ordinea publică".

Angajații Serviciului de Migrație din Republica Moldova l-au urcat, miercuri dimineață, pe Denisov într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de deportare la primul zbor, fără a-i permite acestuia să-și împacheteze lucrurile și să-și ia animalele de companie cu el. Acesta a primit o interdicție de 10 ani de intrare în Republica Moldova.

Se subliniază că ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost informat despre incident.

Fostul Președinte al Republicii Moldova și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, Partidul "Renașterea" și alte personalități publice și formațiuni politice ale republicii au condamnat acțiunile autorităților.

Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova a fost convocat la sediul MAE al Rusiei din cauza expulzării șefului "Sputnik Moldova"

Însarcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Rusiei din cauza situației create în jurul șefului "Sputnik Moldova", Vitali Denisov, a declarat Agenţiei TASS purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova.

"Însarcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe în legătură cu expulzarea șefului "Sputnik Moldova", Vitali Denisov" - a subliniat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.