Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarii speră ca legea redeschiderii teraselor să fie mai blândă decât a prezentat-o Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea

Proprietarii de restaurante spun că, dacă măsurile anunțate de președintele Iohannis vor fi puse în practică, vor pierde mai mul de jumătate dintre clienți. Ei așteaptă să fie publicate regulile pe care le va stabili Givernul.

Faptul că românii vor putea ieși la terase, dar vor putea sta doar câte patru la o masă, îi va afecta şi mai mult pe patronii de restaurante. Dacă declaraţiilor preşedintelui Iohannis vor intra în practică, patronii de restaurante spun că vor pierde mai mult de 50% dintre clienţi, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, dă semnalul căderii Guvernului Orban: 'Dacă PNL se atinge de Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moţiune de cenzură'

„Acesta a fost un anunţ mai degrabă electoral, pentru mass-media. Normele vor ieşi după Hotărârea de Guvern. Simpla declaraţie a preşedintelui nu joacă loc de norme”, a declarat Dragoș Petrescu, acționar majoritar la City Grill.

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, că mesele vor fi amplasate la 2 metri distanță și vor putea să stea maximum patru persoane la o masă

„E dificil să stabileşti numărul de persoane având în vedere că vine o familie de 6 adulţi cu 2 copii, ce faci, împarţi copiii şi adulţii la 2 mese la 2 metri distanţă?”, a mai spus Dragăș Petrescu.

Antreprenorul crede că vor fi făcute excepţii pentru familii, însă vor trebui prezintate documente ale membrilor familiei.

Patronii de restaurante se aşteaptă să piardă peste 50% dintre clienţi prin implementarea acestor norme.

Grupul City Grill administrează 19 restaurante şi cafenele deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Café.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.