Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarul unei echipe propune înlocuiri 'ca la fotbal' la Turul Franței

ciclism

Eusebio Unzue, managerul istoric al echipei cicliste profesioniste Movistar, a avansat mai multe propuneri pentru a moderniza "sportul cu pedale", în opinia sa mult prea ''conservator", printre acestea numărându-se reducerea la două săptămâni a marilor tururi sau înlocuiri ca la fotbal, luni, înaintea startului Turului Columbiei, informează AFP.

"Toate sporturile evoluează, dar noi, noi continuăm să facem aceleaşi lucruri ca acum 40 de ani. De când am început, în anii '80, regulamentele din ciclism s-au schimbat prea puţin. Eu cred că a venit timpul să ne adaptăm", a declarat el în faţa presei, potrivit Agerpres.

Printre variantele evocate de Unzue (68 ani) se numără posibilitatea de a înlocui un ciclist în cazul unui abandon la unul din cele trei mari tururi (Turul Franţei, Turul Italiei, Turul Spaniei).

La Turul Franţei 2023, "l-am pierdut pe Enric (Mas), liderul nostru, din prima zi din cauza unei căzături. De ce să nu permitem înlocuirea lui, cel puţin în prima săptămână şi să continuăm cu opt rutieri?", s-a întrebat Unzue.

"Trebuie să facem reguli mai umane şi mai puţin brutale, să protejăm mai bine sănătatea cicliştilor", a insistat el, adăugând că "în fotbal mult timp înlocuirile nu au fost posibile", înainte ca lucrurile să se schimbe.

"Astăzi, dacă un ciclist cade, el trebuie să sufere adesea ca un animal pentru a ajunge la linia de sosire şi să aibă dreptul să ia startul a doua zi. De ce să nu-i permitem să urce într-o maşină sau ambulanţă pentru a fi examinat şi să ia startul a doua zi dacă nu are ceva grav?", a mai adăugat Unzue, responsabilul echipei Movistar vreme de 14 ani, despre o altă reformă evocată.

Unzue propune, de asemenea, să reducă marile tururi de la trei săptămâni la două săptămâni: "Acest lucru permite celor mai buni să participe la toate cele trei tururi şi să fie competitivi. Acest lucru ar contribui la spectacolul de a-i vedea pe cei mai buni concurând unii împotriva altora".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.