Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarul unui câine, sancţionat cu 3.000 de lei pentru că nu a acordat asistenţă veterinară animalului

amenda

Proprietarul unui câine care, în urmă cu mai multe zile, a fost rănit într-un accident rutier, a fost sancţionat cu amendă de 3.000 de lei, din cauză că nu a asigurat asistenţa veterinară necesară patrupedului, a anunţat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea, a declarat pentru AGERPRES că proprietarul animalului rănit a fost la un cabinet veterinar, însă din cauza costurilor ridicate de care avea nevoie patrupedul a fost obligat să renunţe la tratament.

"L-a lăsat în curte până când o persoană a filmat animalul rănit şi a postat fotografiile pe o reţea socială", a menţionat reprezentanta IPJ.

Poliţiştii s-au autosesizat miercuri, au luat patrupedul de la deţinătorul acestuia din oraşul Babadag, au acordat îngrijiri medicale de specialitate câinelui pentru care au identificat un spaţiu de cazare pe perioada tratamentului.

"Deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 3.000 lei. Mulţumim celor doi medici veterinari, unul din municipiul Tulcea, celălalt din comuna Niculiţel, pentru punerea la dispoziţie a resurselor în vederea rezolvării situaţiei animalului", se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.