Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere a unui europarlamentar roman adoptata. Intareste lupta anticoruptie

negrescu

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a votat avizul eurodeputatului Victor Negrescu cu privire la Oficiul Procurorului European, acesta fiind adoptat cu 16 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 4 abțineri.

Propunerea europarlamentarului roman va intari rolul procurorului european in lupta anticoruptie si cea impotriva crimei organizate, va spori transparenta procesului de numire a procurorului european si elimina orice legatura a acestuia cu mediul politic.

„Raportul meu a fost puternic susținut de comisia JURI, ceea ce arată consensul acestei comisii cu privire la nevoia unei Justiții mai transparente și independente din punct de vedere politic. Acestea sunt principalele aspecte pe care le-am urmărit prin acest raport de aviz.

Mă bucură, de asemenea, faptul că demersul meu a avut credibilitate, elaborând acest raport ca reprezentant al unui stat membru UE în care Justiția a început să funcționeze foarte bine. De altfel, astăzi se prezintă în țară raportul de activitate al DNA pe 2014, ceea ce va arăta că progresele în domeniu sunt substanțiale. Subliniez încă o dată faptul că întărirea și susținerea luptei anti-corupție trebuie să fie o prioritate pentru noua generație de politicieni, indiferent de partidul din care fac parte”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.