Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROPUNERE DE CRIZĂ - Dacia-Renault şi Ford să-şi adapteze liniile de producţie pentru ventilatoare de respiraţie, pe fondul pandemiei

fabrica dacia

Guvernul are mai multe soluţii la îndemână, una dintre acestea ar fi ca Fabricile Dacia-Renault şi Ford să-şi adapteze liniile de producţie pentru a fabrica ventilatoare de respiraţie pentru Italia şi România, susţine Andreea Paul, preşedintele INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate şi coordonator al acestui proiect, potrivit Agerpres

"Haideţi să trecem de la "o să se facă", la "am făcut". Iată câteva soluţii la îndemâna Guvernului României şi vă rog să completaţi voi lista de propuneri: Fabricile Dacia-Renault şi Ford şi-au adaptat liniile de producţie pentru ventilatoare de respiraţie pentru Italia şi România.

Angajaţii revin din şomaj tehnic. S-au amânat toate cheltuielile publice neurgente ale statului român şi s-au alocat pentru echiparea personalului medical şi a spitalelor cu cele necesare. Care este această sumă?

Concret. S-au plafonat pensiile speciale (la 2.400 lei, cât are şi un om activ trimis în şomaj tehnic acum) şi s-au eliminat privilegiile decidenţilor publici şi a personalului bugetar. Se revine la bunul simţ şi la echilibrul public-privat.

Se realocă aceste fonduri pentru hrana şi medicamentele persoanelor în vârstă izolate în această perioadă de carantină totală", a transmis Andreea Paul într-un mesaj video postat pe Facebook, care cuprinde soluţii la îndemâna Guvernului României în această perioadă de criză.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

O altă propunere ar fi interzicerea oricărei forme de premiere a personalului bugetar, până la finalul anului 2020, cu excepţia medicilor, militarilor şi a personalului MAI.

"Repornim Institutul Cantacuzino de care statul roman şi-a bătut joc până acum. Statul face plata tuturor sumelor aferente TVA şi CAS datorate persoanelor juridice în termen de maximum 5 zile.

Repornim cercetarea românească pentru noile tehnologii cu care îşi va relua creşterea economică naţiunea română după criza COVID-19. Asigurăm accesul gratuit al tuturor elevilor la educaţie digitală în timpul crizei, solidari cu părinţii şi companiile care s-au mobilizat deja în acest sens.

Ne îndreptăm spre regiunile cele mai vulnerabile cu soluţii alternative, inclusiv laptopuri şi stick-uri conectate de internet, instruiri on-line", mai spune Andreea Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.