Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere făcută de Comisia Europeană: Zi de comemorare a victimelor schimbărilor climatice

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană propune celor 27 de state membre ale UE să instituie o zi de comemorare anuală pentru "victimele schimbărilor climatice", la împlinirea primului an de la inundațiile devastatoare din Belgia și Germania, în care au murit 220 de oameni: „Există decese aproape zilnic în lume”, anunță mediafax.

„Ne amintim azi de pierderile de vieți omenești cauzate de condițiile meteo capricioase. Există decese aproape zilnic în întreaga lume. Este timpul să acordăm un pic mai multă atenție acestor victime", a declarat Frans Timmermans, vicepreședintele executivului UE, la sosirea sa la Praga, la o reuniune a miniștrilor mediului din UE.

El a amintit de cei 220 de morți din iulie 2021 din cauza inundațiilor provocate de ploile torențiale din Germania și Belgia, dar și de cele 6 decese provocate de o tornadă în Cehia în iunie 2021, conform Le Figaro.

În timp ce Europa se confruntă cu un val de căldură și cu incendii masive, comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevicius a adus miercuri seara un omagiu victimelor accidentului de elicopter din Grecia, în timp ce ajuta la combaterea unui incendiu de pădure.

„Ar fi frumos să avem cel puțin o zi pe an în Europa în care să comemorăm victimele condițiilor meteorologice catastrofale cauzate de criza climatică", a declarat Timmermans.

Emoționat, el și-a amintit de moartea fiicei de 15 ani a unui coleg, care a fost „măturată” de inundații anul trecut în Ardenii belgieni.

Propunerea va fi prezentată joi miniștrilor mediului din UE-27, înainte de a fi discutată cu statele membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.