Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere legislativă a PMP: Interzicerea înfiinţării de slot-machine la o distanţă mai mică de 200 de metri de şcoli

Facebook
PMP

Senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu propune un proiect de reglementare a legii privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, în sensul interzicerii înfiinţării activităţii de tip slot-machine la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de intrarea în unitatea de învăţământ sau în incinta unui condominiu.

"Iniţiativa prevede în plus dovada că intrarea în spaţiul propus pentru activitatea de tip slot-machine nu este situată la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de intrarea în unitatea, instituţia de învăţământ, spaţiul destinat educaţiei şi formării profesionale sau unitatea care oferă educaţie extraşcolară din cadrul învăţământului preuniversitar, respectiv spaţiul propus pentru activitatea de tip slot-machine nu este situat în incinta unui condominiu", prevede proiectul de act normativ.

În opinia iniţiatorului, legislaţia privind jocurile de noroc protejează copiii şi tinerii, "dar numai parţial".

În prezent, OUG nr.77/2009 prevede că pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada că spaţiul propus nu este situat în incinta unui aşezământ de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, unor aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora. Însă nu interzice înfiinţarea locaţiilor specializate pentru desfăşurarea jocurilor de noroc în apropierea instituţiilor de învăţământ, a campusurilor aferente, "ceea ce reprezintă un pericol real de corupere a copiilor şi tinerilor", se arată în expunerea de motive.

Cirește și: Sondaj INCREDIBIL! Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanța - 63% dintre femei doresc acest lucru..

Din categoria jocurilor de noroc, cele mai extinse şi nocive pentru tineri sunt jocurile de noroc tip slot-machine. Conform datelor statistice, există 311 organizatori de jocuri de tip slot-machine, numai în primele 10 luni ale anului fiind autorizate 71.279 de slot-machine, potrivit proiectului.

Iniţiatorul mai susţine că organizarea activităţii de jocuri de noroc tip slot-machine în condominii, alături de spaţiile cu destinaţia de locuinţe, în special la parterul blocurilor, "prezintă practic acelaşi risc de contaminare a copiilor şi tinerilor cu patima jocurilor de noroc".

Propunerea legislativă mai prevede o normă tranzitorie, conform căreia "operatorii economici care deţin autorizaţie de exploatarea a jocurilor de noroc valabilă la data intrării în vigoare a acestei legi îşi continuă activitatea până la data expirării autorizaţiei".

Proiectul pentru completarea art.15 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc a fost înregistrat la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.