Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere REVOLTĂTOARE a președintelui unui stat UE şi NATO: Se vrea scoaterea la vânzare a Crimeii

crimeea

Propunere revoltătoare a unui şef al unui stat din Uniunea Europeană şi NATO. Se vrea scoaterea la vânzare a Crimeii. Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a spus la reuniunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ca pierderea Crimeei de către Ucraina este un fapt împlinit şi a făcut apel pentru anularea sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Mai mult, acesta a propus ca pentru rezolvarea problemei peninsulei anexate Rusia să despăgubească Ucraina, conform deschide.md.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

„În opinia mea, ar exista o compensație pentru Ucraina – și sub formă financiară, sau cu petrol și gaze. Crimeea este anexă, fără îndoială, este un fapt înfăptuit“, a spus președintele ceh. Zeman a explicat că, dacă Ucraina nu este de acord cu compensația, va începe un „război european”.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

El l-a citat pe fostul președinte german Joachim Gauck: „Dacă vom dori să luăm înapoi Crimeea și s-o dăm Ucrainei, ar însemna război european“. Prin urmare, a ajuns la concluzie Zeman, „războiul este inevitabil dacă Ucraina nu renunță la Crimeea. Trebuie să evităm războiul european și trebuie să înțelegeți acest lucru”, le-a spus el parlamentarilor APCE.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

Reacția din partea delegației ucrainene la APCE nu a întârziat. Deputatul Alexei Goncearenko i-a amintit lui Zeman ca în anii ’30 a existat un al agresor, pe care au încercat în zadar să-l împaciuiască, dar ca rezultat a izbucnit un război îngrozitor, iar una dintre primele victime a fost chiar Cehia. „În semn de protest față de declarațiile președintelui Republicii Cehe, m-am ridicat și am părăsit sala de ședințe“, a scris Goncearenko pe pagina sa de Facebook. „Dacă se poate vinde Crimeea, poate președintele Republicii Cehe îi va vinde lui Putin Praga sau Karlovy Vary? Putin îi va da și bani și petrol!” a adăugat el mai târziu, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.