Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere REVOLUȚIONARĂ de reorganizare a DNA

DNA

Fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, Marius Bulancea, propune un proiect cu adevărat revoluționar. Proaspăt propus de Raluca Prună în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, Marius Bulancea propune în proiectul cu care urmează să câștige încrederea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii că trebuie neapărat ca procurorii, dar și ofițerii de poliție judiciară cu care aceștia lucrează să fie specializați în anumite domenii de activitate.

„Demers pe cat de revolutionar, pe atat de logic, cel putin daca vrem sa ne asteptam cu adevarat la „cresterea eficientei investigatiilor”, apreciază jurnalistul Cătălin Tache.

„Astfel, ar urma ca doar cei cu cunostinte temeinice in domeniu sa conduca, de exemplu, investigatiile strict financiare. De asemenea, o alta mare noutate a proiectului public al procurorului „revolutionar” este sa poata inceta detasarea ofiterilor de politie judiciara de pe langa DNA, atunci cand acestia nu se ridica la standardele de activitate asteptate. Practic, ceea ce cere toata lumea pentru a nu mai exista suspiciuni privind capacitatea profesionala a unor anchetatori, dar nimeni nu a indraznit pana acum sa transpuna si in practica”, potrivit ziarului Național.

În prezent, Marius Bulancea ocupă această funcţie prin delegare, din luna iulie 2016, delegare care expiră în ianuarie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.