DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Propunere revoluționară pentru reorganizarea societății. Dispariția `stângii` și a `dreptei`

blog Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Societatea are nevoie de o schimbare fundamentală de paradigmă, spune profesorul Dan Voiculescu, care afirmă că actualele doctrine politice nu mai răspund nevoilor societății și nu aduc niciun progres.

La lansarea Tratatului Umanismului Pragmatic, Dan Voiculescu a explicat cum a ajuns la umanismul pragmatic, doctrina pe care a fondat-o și care sunt principalele repere ale acesteia.

„În 1989 m-am trezit în mijlocul unei furtuni. A venit Revoluția, iar eu aveam zece ani de activitate capitalistă Am spus bine, s-a întâmplat, e real, e prezent. Ce urmează? E bine să gândești în prezent ce s-a întâmplat în trecut, pentru a putea construi viitorul fără greșelile trecutului. Socialism, capitalism, feudalism, sclavagism. Toate acestea nu au ținut cont de natura umană. (...) Oamenii au calitățile lor. Tot ce trebuie să facem este să descoperim aceste calități și să le fructificam pentru ei și pentru societate. (...) Cu toții avem datoria, dacă nu pentru noi, pentru copii și nepoți, să încercăm să schimbăm metaparadigma de astăzi. Metaparadigma stânga – dreapta. Capital financiar – capital uman. Nu sunt criterii legate de aritmetică, sunt criterii umane”, a spus Dan Voiculescu.

Acesta propune o schimbare revoluționară a organizării în societate, de pe „orizontala stânga – dreapta”, pe o „verticală” care să integreze perfect pe toată lumea.

„Nu mai suntem organizați pe orizontală. Trebuie să ne gândim să ne organizăm pe verticală. Sus, oamenii care pot crea, de la artă, până la producție și servicii. O categorie nu foarte numeroasă, dar foarte valoroasă. Există sume enorme de bani, există o enormă forță de muncă. Dar lucrurile nu merg. De ce? Pentru că nu mai sunt idei.

Banii stau, forța de muncă stagnează. Avem nevoie de organizarea societății pe creatori, executivi și mai avem nevoie să nu uităm că există oameni pe lumea asta care suferă. Ma refer la cei care nu suferă din vina lor. Oameni bolnavi, oameni singuri. Trebuie să avem grijă și de ei. Doctrina umanistă transformă orizontala stânga - dreapta în verticala creatori, executivi și vulnerabili, astfel încât să se respecte vechiul principiu <>”, afirmă Dan Voiculescu.

Tratatul Umanismului Pragmatic reunește principalele idei din lucrările sale anterioare pe această temă, explicate și dezvoltate, oferind o perspectivă inovatoare asupra unui nou model economic, social și politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.