Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere SUPRIZĂ din PNL: mâncarea LIVRATĂ prin aplicații s-ar putea IEFTINI - Decizia e la Florin Cîțu

https://dbonline.ro/
Pachete mancare

TVA pentru serviciile de livrare a preparatelor alimentare trebuie redusă de la 9% la 5%, este propunerea avansată Guvernului de deputatul PNL Marilen Pirlea, care precizează că această cotă este deja aplicată restaurantelor.

„La finalul anului trecut, acum câteva săptămâni, în cadrul dezbaterilor care au avut loc la Consiliul Județean Timiș, prilejuite de invitația lansată de ministrul Finanțelor publice de atunci, actualul prim-ministru, Florin Cîțu, reprezentanții domeniului HoReCa au accentuat nevoia de compensare prin mijloace fiscale a pierderilor semnificative din acest sector, provocate de pandemie. Atunci s-a detașat concluzia unei necesare ajustări a TVA pentru industria alimentară cu livrare, de la 9% la 5%”, reamintește deputatul liberal Marilen Pirtea, cu referire la oportunitățile decizionale de intervenție în perioada pandemiei.

Deputatul PNL afirmă că Guvernul de coaliție condus de Florin Cîțu are ocazia aplicării unei măsuri de intervenție economică, de susținere a consumatorilor, dar în egală măsură și a producătorilor.

„Industria HoReCa a fost și continuă să fie unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei românești, necesitând măsuri ferme de stimulare, mai ales acum, când marea majoritate a restaurantelor au, în cel mai fericit caz, doar terasele deschise. Astfel, în lipsa unor spații deschise dedicate, rolul serviciilor de livrare a hranei reprezintă una din puținele căi prin care cererea se întâlnește cu oferta pe piața serviciilor de alimentație publică. În aceste condiții, reducerea cotei de TVA pentru serviciile de livrare a preparatelor alimentare, de la 9% la 5%, este un demers necesar pentru asigurarea supraviețuirii sectorului HoReCa”, subliniază Pirtea.

El menționează că, în momentul de față, când un client comandă în mod direct, de la restaurant, are TVA de 5% aplicată în prețurile alimentelor, însă, în momentul în care comandă de la restaurant prin intermediul aplicațiilor (de tip Glovo, Tazz, FoodPanda etc), TVA este 9%.

„O diminuare a TVA, de la 9% la 5%, va ajuta restaurantele și aplicațiile de livrare a preparatelor alimentare să depășească această perioadă dificilă și va proteja și interesele consumatorilor, care vor beneficia de prețuri stabile în această industrie, fără o eventuală majorare a prețurilor la produsele restaurantelor”, conchide deputatul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.