Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere-surpriză din PNL: Zidul Palatului Parlamentului trebuie dărâmat

palatul-parlamentului

Zidul Palatului Parlamentului trebuie dărâmat, astfel încât Parcul Izvor, Parcul Parlamentului şi zona Casei Academiei să devină "marea grădină de promenadă" a Bucureştiului, susţine deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, înscris în cursa internă a liberalilor pentru Primăria sectorului 5.

El propune o dezbatere cu ONG-uri de mediu şi arhitecţi pe tema necesităţii unei mari grădini de promenadă în zona Palatului Parlamentului. 

"Casa Poporului a înghiţit un spaţiu uriaş, parţial abandonat, neîngrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spaţiu verde a Bucureştiului. Trebuie, înainte de toate, dărâmat zidul inutil al Parlamentului. Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului şi Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, şi în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în Bucureşti, pentru că Parcul Carol şi Parcul Tineretului se află în apropiere. Există proiecte în acest sens ale unor ONG-uri extrem de active şi competente, pe care le vom promova", explică liberalul, într-un comunicat.

Raeţchi anunţă că va cere tuturor candidaţilor la Primăria Capitalei să-şi asume acest proiect. 

"În cursul săptămânii viitoare, vom avea o primă dezbatere pe acest subiect cu arhitecţii, specialiştii în mediu şi cu cei pasionaţi de Bucureşti. Principiile pe care le vom stabili vor fi înaintate candidaţilor pentru Primăria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic şi urbanistic. Dar, Bucureştiul în ansamblu ar avea enorm de câştigat", explică el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.