Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere tranşantă a lui Eugen Tomac: 'În locul moscheii, construim un centru de afaceri'

facebook.com
Eugen Tomac

Candidatul PMP la Sectorul 1, Eugen Tomac, a declarat, miercuri seara, la lansarea programului său electoral, că este "important" ca în locul pe care ar trebui să fie ridicată "megamoscheea", zona Piaţa Aviaţiei cu Romexpo, să fie construit un centru de afaceri care să genereze noi locuri de muncă bine plătite.

 

"Am o strategie sănătoasă pentru a aduce şi mai mulţi bani în Sectorul 1 pentru că asta înseamnă şi mai mulţi bani la bugetul local şi pentru sănătate şi pentru educaţie, dar şi mai multe locuri de muncă bine plătite. (...) Vreau să-mi ating acest obiectiv pentru că ştiu că doar cu o abordare responsabilă şi serioasă, cu o viziune clară putem oferi un viitor sigur cetăţenilor Sectorului nostru", a declarat Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

 

Candidatul PMP la Sectorul 1 a menţionat că strategia sa de dezvoltare a Sectorului conţine ca obiectiv transformarea Sectorului 1 în "Sectorul afacerilor de succes".

 

"Îmi doresc să încurajez proiecte de investiţii cu valoare adăugată mare şi consolidarea celor două centre de afaceri în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Aviaţiei cu Romexpo. O să vă explic de ce Aviaţiei cu Romexpo. Este foarte important ca aici, în această zonă, în loc să ridicăm o megamoschee mai bine ridicăm un complex de afaceri şi investim să creăm locuri de muncă. (...) Avem în Bucureşti cinci moschei, sunt suficiente, se mai pot construi şi altele, dar nu o megamoschee care poate deveni un magnet de atracţie pentru alţi imigranţi", a declarat Tomac.

 

El a menţionat că un alt obiectiv vizează crearea a cât mai mult spaţiu verde la nivelul Sectorului 1, o soluţie fiind amenajarea de noi parcuri pe malul salbei de lacuri din nordul Capitalei :parcul Străuleşti, parcul Griviţa şi parcul Băneasa, iar o alta "înverzirea bulevardelor şi străzilor din Sectorul 1".

 

Candidatul PMP vrea, de asemenea, crearea la nivelul Sectorului 1 a unor "centre de cartier" în care să se desfăşoare "programe de promovare a valorilor identitare", menţionând că acestea ar urma să funcţioneze în cartierele Aviaţiei, Băneasa, Bucureştii Noi, Chitila, Cişmigiu, Pajura, Dorobanţi, Dămăroaia, Expoziţiei, Griviţa, Henri Coandă, Kisellef, Domenii, Nordului, Herăstrău, Romană, Universitate, Siseşti-Odăi, Străuleşti şi Victoriei.

 

O altă prioritate a lui Tomac prevede găsirea de "soluţii inteligente" pentru crearea de noi locuri de parcare, menţionând construcţia unei reţele de "parcări supraterane multietajate cu capacitate între 300-350 de locuri de parcare" în cartierele Sectorului.

 

Programul candidatului PMP are în vedere, totodată, continuarea programelor de reabilitare termică a blocurilor, dar şi extinderea proiectului privind instalarea de panouri solare pe acoperişurile blocurilor.

 

Tomac s-a angajat şi că va transforma Primăria Sectorului 1 într-un model în ceea ce înseamnă transparenţa, în baza unui sistem online prin care cetăţenii să poată urmări eficient modul de cheltuire a banilor publici.

 

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a afirmat în cuvântul său că Bucureştiul se află, în ceea ce priveşte administraţia, într-o situaţie de urgenţă, dând ca exemple în acest sens starea în care află RADET şi RATB.

 

"Am intrat cu gândul să câştigăm şi trebuie să câştigăm. De ce trebuie să câştigăm ? Pentru că planurile pe care le propun ceilalţi sunt mai ales populiste. Pentru că toate calculele lor, de la cele făcute de Cătălin Perdoiu, până la cele făcute de Gabriela Fi...rea, până la cele făcute de domnul Nicusor Dan, sunt ipocrite, multe dintre ele fără legătură cu realitatea din teren.(...) Ei vorbesc din birouri (....) eu vin să vă spun în calitate de candidat la Primăria Bucureştilor că ne aflăm într-o situaţie de urgenţă. (...) Vă prezint realitatea din teren şi realitatea din scripte. Un oraş bogat şi frumos cum este Bucureştiul nu poate să rămână pradă unor indivizi care ani de zile nu au făcut altceva decât să jefuiască banul public, să-şi instaleze clientela politică în zonele în care ar fi trebuit să existe manageri şi management performant. (...) Echipa pe care noim PMP, o propunem (...) este o echipă de oameni care în spatele uşilor partidului, când ne-am angajat în acest parcurs, ne-am uitat unii în ochii altora şi ne-am spus că nu avem voie să-i dezamăgim pe cei care ne vor da votul ", a spus Turcescu.

 

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat în discursul său necesitatea ca programele candidaţilor partidului să fie unele realiste şi bazate pe lege, dar şi pe prevederile constituţionale. El le-a mai transmis membrilor şi simpatizanţilor partidului că trebuie să facă cunoscut faptul că PMP reprezintă partidul pe care românii îl caută, având în vedere că 85% dintre reprezentanţii formaţiunii sunt oameni nou intraţi în politică.

 

"Suntem singurul partid care datorită răspândirii listelor de candidaţi are acces în BEC, singurul partid neparlamentar. Asta arată că partidul este deja o forţă pe care populaţia nu o depistează încă, că partidul este soluţia pe care ei o cer de câţiva ani. (...) Electoratul trebuie să înţeleagă că PMP este tot ceea ce-şi doresc (...) Convingerea mea este că PMP este cel mai ataşat partid de valorile comunităţii. (...) În aceste trei săptămâni să le explicăm bucureştenilor că avem candidaţii potriviţi, iar pe 5 noapte să le spunem: i-am ciuruit.", a mai declarat Băsescu.

 

La evenimentul de lansare a lui Eugen Tomac au mai fost prezenţi printre alţi lideri ai PMP prim-vicepreşedintele Cristian Diaconescu şi secretarul general Dorel Onaca, precum şi câteva sute de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.