DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Propunerea controversată a lui Teodorovici a ajuns și la urechile Comisiei Europene! Replică USTURĂTOARE pentru ministrul Finanțelor

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană transmite, referitor la propunerea lui Eugen Teodorovici legată de limitarea forței de muncă în statele UE, că liberul acces este un drept fundamental, iar Comisia a militat tot timpul pentru crearea unei piețe interne mai echitabile.

"-De regulă, nu comentăm comentarii

-Libera circulație a angajaților este un drept fundamental în UE, unul dintre pilonii pieței interne prevăzut în tratate și, conform studiilor, dreptul de care europenii se bucură cel mai mult.

-Poziția Comisiei Europene a fost clară încă de la începutul acestui mandat: crearea unei piețe interne mai echitabile și cu o integrare mai profundă reprezintă o componentă esențială pentru construirea unei Europe mai sociale. Pentru a funcționa în mod adecvat, mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reglementări clare, corecte și aplicabile, spre exemplu prin consacrarea principiului remunerațiilor egale pentru munca egală, realizată în poziții similare de către angajații detașați.

Marele ABSENT de la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri

-În același timp, prin intermediul pilonului european al drepturilor sociale, UE și-a asumat angajamentul de a asigura condiții de lucru și de trai mai bun în întreaga Uniune, în contextul provocărilor, precum îmbătrânirea cetățenilor, globalizarea și digitalizarea", se arată în poziția Comisiei Europene, transmisă prin Christian Wigand, purtător de cuvânt, conform Mediafax.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că le-a propus miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanțe a susținut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniștrii de finanțe din Europa.

„Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Așa, dacă se duce în Germania și tot primește drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croația, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani și «La revedere», după aceea te duci în altă țară și îți cauți loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de țările din Vest care au nevoie de o schemă contra șomajului, țările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că și aici abordarea trebuie să fie diferențiată pentru a asigura un echilibru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.