Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea de amânare a parlamentarelor își continuă traseul: A fost trimisă să ia avize de la Guvern, Consiliul Legislativ şi CES

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot coada vot votare sectie de votare sectie

Propunerea legislativă a deputatului independent Adrian Dohotaru de amânare a alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021 a intrat în circuitul legislativ, fiind trimisă de Biroul permanent al Senatului pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

"Acest proiect a fost pe ordinea de zi a Biroului permanent de azi. A fost trimis pentru avizare la Guvern, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social. Potrivit procedurii, aceste instituţii trebuie să răspundă într-un termen de maxim 30 de zile. Acest proiect este, în procedură, în derulare. Pe de altă parte, avem procedură în derulare pentru alegerile a căror dată a fost stabilită pentru 6 decembrie. Există o îngrijorare în rândul opiniei publice în legătură cu condiţiile în care se desfăşoară alegerile. În ultimul timp, numărul cazurilor de COVID este foarte mare. E o îngrijorare firească. Acest virus nu cruţă pe nimeni şi de aceea este nevoie de măsuri de precauţie. Suntem deocamdată în calendarul de alegeri pentru 6 decembrie, vedem în funcţie de evoluţie dacă se pune problema sau nu de amânare a alegerilor", a afirmat, luni, Cazanciuc, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

El a explicat că data la care alegerile s-ar putea desfăşura în siguranţă trebuie decisă în funcţie de evoluţia pandemiei.

"E foarte greu să spui când e bine să fie alegerile, pe 6 decembrie sau 14 martie. E bine să fie alegeri, dar trebuie să fie făcute în condiţii de siguranţă. Dacă înainte de 6 decembrie toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţilor în siguranţă vor fi îndeplinite, ele pot avea loc. Dacă nu, soluţia amânării lor va fi o soluţie de sănătate publică. Nu e o chestiune de opţiune politică, e mai bine pe 6 decembrie sau pe 14 martie. E o chestiune de sănătate publică. Guvernul trebuie să furnizeze aceste informaţii de sănătate publică şi să decidem cu toţii până la urmă dacă ele pot fi organizate în deplină siguranţă", a adăugat Cazanciuc.

Citește și: Prima reacție a lui Silviu Mănăstire, după ce a fost confirmat cu coronavirus: Indiciul pentru forma ușoară de Covid este pierderea mirosului și gustului

Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunţat că a depus vineri, la Senat, un proiect de lege prin care propune amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.