Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerile partidelor pentru Parlamentul European - „Soţii, amante, prieteni de pahar”

gheorghe_ciuhandu

Deşi susţine ideea europeană, ţărănistul este de părere că Uniunea Europeană s-a îngropat în birocraţie şi s-a îndepărtat de proprii cetăţeni.

Ciuhandu nu s-a mai implicat în politică din vara anului 2012, iar alegerile europarlamentare de pe 25 mai nu-l atrag nici în calitate de simplu alegător. Principalul motiv ar fi nepotismul promovat de partide şi calitatea slabă a oamenilor propuşi pentru Parlamentul European.

Eu cam cunosc situaţia de la Bruxelles şi pot să spun că susţin ideea europeană aşa cum a fost ea gândită, dar s-a birocratizat aşa de mult încât îşi pierde credibilitatea în populaţia Europei. Dacă o să luaţi toate sondajele, statisticile din ultimii ani, o să vedeţi că la europarlamentare, nu numai în România, ci în general în plan European, merg cei mai puţini la vot. Dacă părinţii care au înfiinţat Europa asta unită au văzut lucrurile într-un anumit sens, în primul rând spiritual, pe baza unor idei concrete, cei de azi, care conduc acest Consiliu European, şi toată structura Uniunii Europene se osifică, se birocratizează şi există un sentiment de înstrăinare al europeanului faţă de ceea ce se întâmplă acolo. Lucrul ăsta se vede şi la noi. Vă mai spun un lucru: cea mai bună dovadă în România este că înseşi propunerile pentru eurodeputaţi ale unor partide uitaţi-vă ce persoane sunt - soţii, amante, prieteni de pahar, de partid. Nu sunt oameni care au o experienţă sau au reprezentat ceva pentru ideea europeană. Sunt nişte conjuncturi care trebuie exploatate, pentru lefurile bune, pentru poziţiile bune, chestii penibile. Pentru mine, un astfel de concept european nu reprezintă nimic şi nu-l împărtăşesc. Decât să merg să votez asemenea oameni, mai bine nu mă duc”, a declarat, pentru stiripesurse.ro, Gheorghe Ciuhandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.