Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prostatectomii de înaltă precizie, realizate cu ajutorul chirurgiei robotice, la SANADOR

constantin gingu

Tehnologiile medicale evoluează în permanență, ceea ce face ca intervențiile chirurgicale să fie mai ușor de suportat de către pacient, cu internări scurte și cu recuperare rapidă.

Cea mai nouă generație de roboți chirurgicali, da Vinci Xi, disponibilă la Spitalul Clinic SANADOR, aduce îmbunătățiri importante tehnicii chirurgicale prin posibilitatea efectuării cu maximă precizie a unor intervenții dificile,chirurgia robotică fiind recomandată în anumite situații drept tratament de elecție .

În Urologie, chirurgia robotică este recomandată ca tratament de primă intenție pentru prostatectomii, intervenții prin care este îndepărtată chirurgical prostata, parțial sau în întregime. De asemenea, chirurgia robotică are indicațiepentru nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

Sistemul robotic oferă chirurgilor o vizibilitate sporită, cu o mărire de până la 10 ori a câmpului operator, astfel încât medicul poate identifica eventualele mici sângerări, ceea ce oferă un control sporit intraoperator al acestora. Totodată, medicul chirurg se bucură de o claritate sporită a imaginii, având posibilitatea să identifice anatomia structurilor pe care le operează, cum sunt marginile prostatei, uretra, nervii și vasele de sânge din zona respectivă.

„Avantajele chirurgiei robotice sunt precizia cu care se poate efectua intervenția, precum și facilitarea realizării suturilor. Brațele robotice adaugă un grad suplimentar de finețe, permițându-ne suturi de mare precizie. Pentru chirurgia robotică, este foarte importantă și experiența anterioară dobândită în chirurgia laparoscopică. De fapt, chirurgia robotică poate fi văzută ca o laparoscopie avansată”, arată Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

În cazul prostatectomiei radicale pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică a demonstrat un succes deosebit în facilitarea anastomozei căii urinare și în prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare. Astfel, se asigură îmbunătățirea gradului de recuperare funcțională a continenței și a potenței.

Pe lângă prostatectomiile realizate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziția pacienților o gamă variată de intervenții urologice robotice, care includ, în principal, intervenții chirurgicale din spectrul chirurgiei urologice oncologice și reconstructive: tumori renale pentru care există indicație de intervenție robotică, tumori de suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, leziuni ale ureterului, reimplantare uretero-vezicală.

Decizia asupra tipului de intervenție chirurgicală potrivit este precedată de discuția dintre pacient și medic, în care sunt explicate opțiunile terapeutice și posibilitatea tratamentului prin chirurgie robotică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.