Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecția Consumatorilor intră în forță în campaniile promoționale

promotii reduceri

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a propus pentru consultare publică un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea comercializării produselor ce au făcut obiectul campaniilor promoționale sau vânzărilor cu prime, potrivit Mediafax.

„Nu de puține ori am fost nevoiți să întrerupem campaniile pascale chiar de Crăciun, pentru a nu-l lăsa pe Iepuraș să îl întâlnească pe Moș Crăciun. Acest ordin se înscrie într-o perspectivă managerială nouă a Autorității, având-ul pe consumatorul român în centrul acțiunilor sale, astfel încât interesele economice ale acestuia să fie protejate, iar dezechilibrele existente pe piață să fie remediate. Ordinul va asigura o mai bună informare a consumatorilor în ceea ce privește campaniile promoționale și va elimina practicile comerciale înșelătoare care apar în acest context”, a declarat Horia-Miron Constantinescu, Președinte al ANPC.

Practica de control a ANPC-ului, care a stat la baza propunerii de ordin, a evidențiat caracterul repetitiv al unora dintre practicile comerciale înșelătoare ale operatorilor economici, în sensul în care aceștia nu informează consumatorii în mod corect, complet și precis asupra produselor/serviciilor oferite în cadrul campaniilor promoționale derulate, consumatorii fiind astfel duși în eroare.

Ordinul va obliga operatorii economici care dețin stocuri de produse din campaniile promoționale sau vânzările cu prime și care conțin pe etichete informații cu privire la aceste campanii, să solicite acordul ANPC în vederea continuării comercializării acestor produse. După obținerea acordului în condițiile stabilite prin ordin, produsele vizate vor putea fi comercializate doar însoțite de o plachetă eliberată de ANPC care atestă existența acordului. Este important de subliniat faptul că în perioada prelungirii comercializării produselor care au făcut obiectul campaniilor promoționale/vânzărilor cu prime, consumatorii vor beneficia în continuare de premii, operatorii economci având obligația de a le suplimenta pe perioada prelungirii campaniei.

Citește și: PSD ridică miza: Funcţii de miniştri pentru parlamentarii ALDE care trădează (surse) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.