Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 500.000 de lei cu ocazia controalelor premergătoare sărbătorilor pascale

www.telemneamt.net
Politia amenzi localuri

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 500.000 de lei cu ocazia controalelor premergătoare sărbătorilor pascale şi a oprit temporar activitatea unui operator economic, ca urmare a neregulilor depistate, potrivit comunicatului de presă remis vineri AGERPRES.

Din cei 33 de operatori economici verificaţi, doar doi au fost găsiţi fără abateri.

"Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud a realizat, în perioada 04-22.04.2022, acţiuni de verificare privind modul în care sunt comercializate produsele specifice Sărbătorilor Pascale, în judeţ, ca făcând parte din tematica naţională de control ocazionată de această perioadă specială pentru consumatori. Au fost verificaţi 33 de operatori economici, la 31 dintre aceştia înregistrându-se abateri. Ca atare, comisarii bistriţeni au aplicat 33 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 498.000 lei, şi 14 avertismente", se arată în comunicatul CJPC semnat de comisarul şef adjunct Stelian Dolha.

Printre neregulile constatate de Protecţia Consumatorilor s-au numărat nerespectarea regimului promoţiilor; comercializarea unor produse din carne de pasăre, în stare proaspătă, insuficient curăţate, prezentând pe suprafaţă pene şi puf; comercializarea unor produse fără a avea menţionat termenul de valabilitate; comercializarea unor produse expirate, depreciate calitativ, cu modificări organoleptice sau cu arsuri de congelare.

Pe lângă amenzi, s-au mai dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 3.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 4.000 lei şi oprirea temporară de prestare a serviciilor până la remedierea deficienţelor, în cazul unui operator economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.