Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecţia Consumatorului, descoperiri şocante: Focar de infecţie la restaurantul unde a avut loc botezul în urma căruia 11 persoane au fost spitalizate

Antena 3
restarant focar de infectie

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Braşov au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară după un botez, 11 dintre invitaţi ajungând la spital. Ca urmare a neregulilor găsite, activitatea restaurantului a fost suspendată.

”In data de 08.02.2020 în urma unei sesizări a Poliţiei Judeţene Braşov, o echipă de comisari ai CJPC s-a deplasat la restaurantul din localitatea Feldioara, ca urmare a informaţiilor referitoare la o suspiciune de toxiinfecţie alimentară. CJPC Braşov a fost prima care a ajuns la faţa locului şi am constatat faptul că începând cu ora 14 în acel restaurant a avut loc un botez cu aproximativ 50 de persoane. La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi”, anuntă ANPC, potrivit news.ro.

Ulterior demarării controlului s-au alăturat şi reprezentanţi ai DSP şi ai Poliţiei Economice Braşov.

Au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman toate produsele neconforme, reprezentând aproximativ 10 kg de materii prime alimentare.

Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea restaurantului, iar cei de la Politia Economică au invitat în zilele următoare reprezentantul societăţii la sediul.

Conform ISU Braşov, 11 persoane au ajuns la spital după ce au participat la botezul în localitatea Feldioara.

Dintre cei 40 de adulţi şi cinci copii prezenţi la botez, 4 adulţi şi un copil cu stări de rău au ajuns la centrul de permanenţă din Feldioara.

Alte şase persoane au fost transportate la spital, la Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.