Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al fermierilor greci cu tractoarele în fața parlamentului

Reuters
fermieri belgia

Zeci de fermieri greci și-au parcat tractoarele, marți, în fața parlamentului din Atena, în semn de protest față de creșterea costurilor, concurența străină, precum și față de lipsa de măsuri ale autorităților legate de inundațiile care i-au afectat în ceea ce privește producția, potrivit mediafax.

Zeci de fermieri din toate zonele Greciei au mers marți cu tractoarele la Atena, intensificând astfel protestele care se manifestă de săptămâni în șir față de creșterea costurilor, concurența străină și de faptul că autoritățile nu au luat măsurile cuvenite după inundațiile care le-au afectat activitatea, scrie Reuters.

Tractoarele au parcat în fața parlamentului. "Creșterea animalelor a murit astăzi", scria pe un banner de pe un tractor cu un sicriu negru atașat în față. "Fără fermieri, fără hrană, fără viitor", scria pe un banner de pe un alt tractor.

Fermierii greci s-au alăturat protestelor altor fermieri din țări europene precum Franța, Belgia, Olanda, Polonia și Italia, care au organizat în ultimul timp astfel de acțiuni.

Sindicatele fermierilor greci negociază de mai multe săptămâni cu guvernul conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis, dar spun că măsurile anunțate până acum nu sunt suficiente pentru a răspunde revendicărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.