Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest anti-Toader, pregătit de studenți la Iași: A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi!

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Liga Studenților din Iași a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook, că îi cheamă pe studenţii, profesorii şi toţi cetăţenii „care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie” la o acţiune de protest, miercuri, de la ora 12, pe scările din fața Corpului A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care să-i ceară fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, demisia din funcția de rector al UAIC.

Citește și: SURSE - JOCURI EXPLOZIVE: Guvern minoritar PNL + Pro România sau Guvern de uniune națională, variantele discutate pentru moțiunea de cenzură

„Tudorel Toader trebuie să îşi dea URGENT demisia din funcţia de rector al #UAIC, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice. Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector.

Când 2/3 din mandatul de rector îl închini intereselor politice și financiare și nu comunității academice, înseamnă că ai păcălit „electoratul academic”, te-ai folosit de imaginea instituției, pentru a ajunge unde ți-ai propus de fapt.

Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene.

Avem obligaţia morală să salvăm demnitatea universităţii!

Dacă nu ştii toate motivele pentru care Toader trebuie să îşi dea demisia, le găseşti aici: http://ligastudentilor.net/liga-studentilor-din-iasi-ii-ce…/

Facem apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții, profesorii şi românii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în fața corupției morale și minciunii.

Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală.

A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi!”, a transmis Liga Studenților din Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.