Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest antiguvernamental in Marea Britanie in fata Palatului Regal si a Parlamentului

marea britanie

Circa 200 de militanţi antiguvern s-au strâns vineri în faţa Parlamentului britanic, declarând că vor să instaleze o tabără "Occupy Democracy", informează AFP.

Manifestanţii, dintre care unii purtau măşti cu chipul lui Guy Fawkes, simbolul hackerilor Anonymous, au desfăşurat o banderolă de mari proporţii pe care scria o "adevărată democraţie imediat". Acţiunea de vineri a avut loc cu o zi înainte de desfăşurarea unei manifestaţii a Trade Union Congress (TUC), care reuneşte principalele sindicate britanice. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la această manifestaţie, al cărei scop este de a cere creşteri salariale.

Militanţii, strânşi în faţa Palatului Westminster şi supravegheaţi de 25 de poliţişti, au spus că intenţionează să rămână în zonă timp de nouă zile. Poliţia i-a avertizat că nu au voie cu saci de dormit şi corturi în acel loc. În jurul orei 22.00 GMT, circa 50 de militanţi - înveliţi în pături şi consumând ceai - erau prezenţi la faţa locului. Niciun incident nu a fost semnalat pe timpul serii.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.