Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest anunţat pentru joi seară, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Organizatorii cer demiterea Gabrielei Firea şi a lui Marius Budăi

gabriela Firea

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide anunţă organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”, potrivit news.ro.

Manifestaţia a fost anunţată pe reţelele sociale pentru ziua de joi, 13 iulie, de la ora 19.00, în Piaţa Victoriei şi are rolul de a fi, conform organizatorilor, „vocea celor din căminele groazei, care nu se pot apăra singuri” şi tragerea la răspundere a celor „vinovaţi moral de această tragedie”.

„Mergem să îi cerem premierului Marcel Ciolacu să îi demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi, şi pe ministra Familiei, Gabriela Firea. Cu fiecare oră care trece, vinovăţia morală a celor doi miniştri este tot mai clară. Budăi şi Firea au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut. Mai mult, au încercat să muşamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernaţi de nişte monştri”, transmit cele două asociaţii care organizează protestul.

Acestea reclamă că premierul Marcel Ciolacu „face exerciţii de PR şi anunţă controale la toate centrele care oferă servicii sociale din ţară”, ministrul Muncii, Marius Budăi, „face conferinţe cu ONG-ul în care a lucrat un inculpat din ancheta DIICOT, aflată în desfăşurare”, în timp ce, Gabriela Firea „vede conspiraţii peste tot şi ameninţă jurnaliştii cu procese”.

Aproape 400 de persoane şi-au anunţat deja participarea la manifestaţia de joi seară.

Un alt protest, pentru aceleaşi motive, a fost anunţat pentru sâmbătă, tot în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestul de sâmbătă este organizat, conform datelor făcute publice online, de Declic, Ro Solidaritate, grupul civic Integritate pe bune, Iniţiativa România, Asociaţia Ro-Omenia Voluntari în acţiune, VeDem Just, Corupţia Ucide, Rezistenţa şi rezistenţa Civică Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.