Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest dus la extrem: O deputată turcă a ajuns la terapie intensivă după trei luni de grevă a foamei

www.pixabay.com
medici, spital, operație

O deputată din Turcia, aflată de trei luni în greva foamei din solidaritate faţă de liderul istoric al rebeliunii kurde, a fost spitalizată miercuri, au anunţat surse spitaliceşti, citate de AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Leyla Guven, parlamentară din partea Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), formaţiune prokurdă, a fost transferată la un spital din Diyarbakir (sud-est), în urma unui puseu de tensiune şi a unor dureri de burtă, au precizat sursele citate. Ea a fost internată la terapie intensivă, însă refuză să ia medicamente, au adăugat sursele.

Leyla Guven, 55 de ani, a intrat în greva foamei la 8 noiembrie 2018, în timp ce se afla la închisoare, pentru a denunţa condiţiile de detenţie ale lui Abdullah Ocalan, liderul istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă pe o insulă din apropiere de Istanbul, după ce a fost capturat de Turcia în 1999.

Potrivit HDP, mai mult de 300 de deţinuţi se află în prezent în grevă, din spirit de solidaritate cu parlamentara.

Leyla Guven a fost arestată în ianuarie 2018, după ce a criticat ofensiva militară turcă, la acea dată în curs în enclava majoritar kurdă Afrin din nordul Siriei. Ea a fost eliberată condiţionat la 25 ianuarie, însă a decis să-şi continue greva foamei acasă, la Diyarbakir, "capitala" zonei de sud-est majoritar kurde.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan acuză HDP că este "faţada politică" a PKK, considerat terorist de Ankara şi de aliaţii săi occidentali.

Liderul HDP, Selahattin Demirtas, se află în detenţie din noiembrie 2016. El este acuzat că ar conduce o "organizaţie teroristă", "de propagandă teroristă" şi de "incitare la comiterea de crime". Acest partid a fost lovit din plin de epurările care au urmat tentativei de puci din iulie 2016 şi mai mulţi dintre parlamentarii săi au fost arestaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.