Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest împotriva abuzurilor sexuale a jucătoarelor de fotbal feminin din SUA, în timpul unui meci din campionatul nord-american

Jucătoarele echipelor Washington Spirit şii Gotham FC au întrerupt mai mult de un minut meciul pe care l-au disputat miercuri seara, pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale din fotbalul feminin nord-american, informează AFP, citat de agerpres.

Protagonistele acestei partide au oprit jocul şi s-au aşezat în cerc la centrul terenului, în minutul şase al întâlnirii, pentru a simboliza numărul de ani care a durat până s-a aflat despre presupusele acţiuni ale fostului antrenor al echipei North Carolina Courage, Paul Riley, care a fost concediat săptămâna trecută, după ce a fost acuzat de agresiuni sexuale asupra a două foste jucătoare, Sinead Farrelly şi Mana Shim.

Acuzaţiile respective, care au determinat FIFA să deschidă o anchetă, au zguduit serios Liga profesionistă nord-americană de fotbal feminin (NWSL), deoarece au fost însoţite de critici privind lipsa de acţiune a comisarului Lisa Baird, care a demisionat în final. La fel şi preşedintele clubului Washington Spirit, Steve Baldwin, a cărui decizie de demitere a antrenorului echipei Richie Burke în urma acuzaţiilor de hărţuire verbală şi morală nu a putut face uitată lunga sa gestionare pasivă a cazului.

Această întrerupere a meciului a fost făcută în semn de "solidaritate" faţă de victimele abuzurilor, potrivit sindicatului jucătoarelor (NWSLPA). "În seara asta ne-am întors pe teren, pentru că nu vom lăsa să ne fie luată bucuria", au spus jucătoarele, pentru ce au refuzat să joace în weekend-ul trecut.

Miercuri s-au mai jucat alte două jocuri în care au avut loc întreruperi similare, North Carolina Courage - Racing Louisville, la Cary (Carolina de Nord) şi Portland Thorns - Houston Dash, în Oregon.

În comunicatul său, sindicatul jucătoarelor a detaliat o listă de propuneri, incluzând între altele ca fiecare antrenor şi director general să se supună unei anchete independente privind comportamentele abuzive. NWSPLA a cerut, de asemenea, ca ancheta deschisă anunţată de Ligă duminică seara să fie există la toate cele 12 cluburi care o compună, precum şi la membrii personalului acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.