Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Ambasadei Danemarcei în Maroc, pentru a condamna uciderea a două turiste scandinave

operationworld.com
Maroc

În jur de 100 de activişti în domeniul drepturilor omului au organizat sâmbătă o manifestaţie în faţa Ambasadei Danemarcei în capitala marocană Rabat, pentru a condamna uciderea a două turiste scandinave, informează dpa, scrie agerpres.ro.

citește și: Sondaj CURS - PSD avariat serios de problemele interne, PNL nu reușește sa-și revină. Pro România în creștere ușoară. USR și Cioloș nu conving

Autorităţile marocane au găsit luni trupurile neînsufleţite ale norvegiencei Maren Ueland şi danezei Louisa Vesterager, lângă vârful Toubkal din munţii Atlas, cu tăieturi pe gâturile lor.

În total 13 persoane au fost arestate până acum în conexiune cu aceste crime, pe care autorităţile marocane le consideră un atac terorist.

Autorităţile din Maroc şi poliţia daneză încearcă să verifice o înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi care pare să prezinte uciderea uneia dintre cele două femei scandinave. În înregistrare, un presupus ucigaş este auzit declarând că actul este "o răzbunare pentru fraţii noştri din Hageen". Hageen este un oraş din estul Siriei, unde coaliţia condusă de SUA întreprinde atacuri aeriene împotriva militanţilor grupării Stat Islamic (SI).

Anchetatorii marocani au anunţat de asemenea că analizează o a doua înregistrare, aparent realizată cu o săptămână înaintea atacului şi în care patru dintre persoanele arestate depun jurăminte de credinţă faţă de liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

"Marocul este o ţară a toleranţei şi noi, poporul şi guvernul, vom combate extremismul prin toate mijloacele posibile", a spus unul dintre protestatari pentru dpa.

O altă manifestaţie a fost organizată în faţa ambasadei Norvegiei în Rabat, a anunţat un alt activist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.