Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Ministerului Muncii: 'Nu cerem nimic altceva decât respectarea şi aplicarea LEGII'

Federaţia Columna va protesta miercuri, între orele 11:00 şi 13:00, în faţa Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cu aproximativ 150-200 de persoane, solicitând aplicarea legii-cadru nr.153/2017, reactualizarea standardelor de cost şi aprobarea de normative de personal pentru asistenţa socială.

"Federaţia Columna nu solicită majorări salariale. Nu cerem nimic altceva decât respectarea şi aplicarea LEGII nr. 153/2017, respectiv acordarea drepturilor salariale prevăzute de această Lege", menţionează reprezentanţii federaţiei într-un comunicat transmis AGERPRES.

În ceea ce priveşte reactualizarea standardelor de cost pentru asistenţa socială, organizaţia sindicală susţine că acestea nu au mai fost actualizate din anul 2019, în contextul inflaţiei galopante din ultimii 2 ani de zile şi a creşterilor salariale, fapt care a condus la subfinanţarea accentuată a Asistenţei Sociale şi lipsa resurselor financiare necesare asigurării până la sfârşitul anului a salariilor şi a întreţinerii beneficiarilor.

De asemenea, sindicaliştii mai cer aprobarea de normative clare de personal în asistenţa socială. "Membrii noştri de sindicat au grijă de oameni. Sunt de nepermis situaţiile în care un angajat are grijă de 20 sau 30 de beneficiari cu dizabilităţi. Preşedinţii de Consilii Judeţene sau Primarii dau afară personal tocmai din zona centrelor rezidenţiale, unde sunt îngrijiţi zi de zi beneficiarii, fiind grav afectată calitatea îngrijirii şi securitatea acestora", susţin sindicaliştii.

Protestul membrilor Federaţia Columna va continua şi joi, 16 iunie, în faţa MMSS, în acelaşi interval orar.

Federaţia Columna reprezintă interesele a peste 20.000 de salariaţi din cadrul instituţiilor publice şi este cea mai mare federaţie reprezentativă din cadrul Asistenţei sociale din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.