Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Protest în fața Ministerului Transporturilor: angajații de la CFR și Metrorex au ieșit în stradă

protest

Angajații de la Metrorex și CFR au ieșit în stradă în fața Ministerului Transporturilor. Ei continuă în acest fel seria protestelor începută în febriarie 2021.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat în februarie că a trimis Corpul de control să verifice renegocierea contractului colectiv de muncă de la compania de stat Metrorex, care gestionează metroul bucureștean, potrivit unei postări pe Facebook. Drulă a declarat că în 2020, când numărul de călători s-a prăbușit în plină pandemie, salariații metroului au primit o creștere medie a salariilor cu 18%, iar pentru acest an compania – cu pierderi – cere o subvenție de la guvern de 1,04 miliarde de lei, adică circa 17% din bugetul Ministerului Transporturilor.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Printre revendicările ceferiștilor se numără aplicarea legii privind Statutul personalului feroviar, cel puțin din perspectiva creșterilor salariale și a posibilității de a ieși cu 5 ani mai repede la pensie începând cu luna septembrie 2021, desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi păstrarea gratuităţii pentru studenţi pe calea ferată.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.