Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la Siret în urma închiderii fabricii de panouri din lemn masiv: 'Nu închideți fabrica!'

Radu Pop
protest

Câteva sute de oameni au protestat astăzi în fața primăriei din Siret împotriva restructurării fabricii de panouri din lemn masiv a companiei HS Timber Productions și a problemelor din sector care au dus la această restructurare. Protestatarii, în marea majoritate angajați ai acestei companii sau membri ai familiilor acestora, au strigat: „Nu închideți fabrica!”, „Vrem să muncim în Siret!”, „Vrem lemnari, nu căpșunari!”, „Industria lemnului nu e o crimă!”, „De ce nu ne lăsați să trăim!”, „Salvatorii pădurilor, groparii fabricilor!”, au afișat pancarte cu aceleași mesaje și au cerut autorităților să intervină pentru a menține activitatea fabricii din Siret.

Primarul Siretului, Adrian Popoiu, prezent la protest, a afirmat că 25% din totalul de taxe și impozite percepute de oraș veneau de la HS Timber Productions.

Industria lemnului se confruntă cu o criză fără precedent în România, datorită unor blocaje pe piață care duc la reducerea disponibilității masei lemnoase și la o creștere îngrijorătoare a prețurilor la achiziție.

Compania HS Timber Productions a anunțat oficial, pe 18 ianuarie 2022, în acest context în care se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari în România, în special mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului, că va face restructurări cu efect la sfârșitul lunii martie. Aproximativ 600 de angajați din România vor fi afectați de aceste măsuri.

Din cele cinci fabrici pe care compania le deține în România, vor fi afectate fabrica din Rădăuți, cu o parte din operațiuni, mai exact cele ale fabricii de cherestea, care își va înceta activitatea. Producția de stâlpi și grinzi din Rădăuți va rămâne în funcțiune. Fabrica de panouri din lemn masiv din Siret, care în prezent prelucrează cherestea de la fabrica din Rădăuți, va fi închisă în totalitate. Capacitatea de debitare a fabricilor de cherestea ale HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30% odată cu aplicarea acestei măsuri.

Compania a mai anunțat că face tot posibilul pentru ca personalul afectat să primească oportunități de a-și continua activitatea în cadrul grupului în România și de a menține impactul social - destul de mare în zonele menționate, care sunt sinistrate din punctul de vedere al ofertei pe piața muncii - cât mai redus.

În România, HS Timber Productions își continuă activitatea cu două fabrici de cherestea și o fabrică de panel în alte locații, cu un total de aproximativ 2.400 de angajați. Compania a precizat că aceste fabrici nu vor fi afectate de restructurare.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.