Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest naționalist în Portugalia împotriva imigrației şi a 'islamizării Europei'

istockphoto.com
portugalia

Aproximativ o sută de activişti ai unui mic grup naţionalist au defilat sâmbătă seara în centrul Lisabonei, într-o manifestaţie rară împotriva imigraţiei şi a "islamizării Europei", cu cinci săptămâni înaintea alegerilor legislative în care extrema dreaptă ar putea face o noi progrese, scrie AFP, citat de Agerpres.

În spatele bannerelor proclamând "Portugalia pentru portughezi" şi "Stop Islam', cu torţe şi fumigene în mână, ei au defilat prin elegantul cartier Chiado sub privirile turiştilor, supravegheaţi de un importantă dispozitiv poliţienesc care i-a separat de trecători, dintre care le-au aruncat sloganuri antifasciste.

"Suntem aici pentru a spune Portugaliei şi întregii Europe că vrem să ne alăturăm mişcării europene pentru a opri islamizarea Europei", a declarat pentru AFP fondatorul grupului, Mario Machado, cunoscut în ţara sa pentru implicarea în acte de violenţă rasistă marcate de asasinarea unui tânăr originar din Cap Verde în anii 1990.

"Momentul este oportun pentru că suntem într-o perioadă electorală şi tema imigraţiei islamice este lăsată la o parte", a adăugat acest bărbat de 47 de ani, cu capul ras şi barbă scurtă.

Portugalia și-a văzut dublată populaţia sa de origine străină

În urma demisiei la începutul lui noiembrie a premierului socialist Antonio Costa, implicat într-o afacere de trafic de influenţă, au fost convocate alegeri legislative anticipate pentru 10 martie.

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Socialist aflat la putere de opt ani este aproape la egalitate cu opoziţia de centru-dreapta, în timp ce partidului de extremă dreapta Chega este creditat cu aproximativ 20% din intenţiile de vot.

Portugalia a văzut populaţia sa de origine străină aproape dublată în ultimul deceniu, mai ales după sosirea multor muncitori din ţările Asiei de Sud, precum Pakistan şi Bangladesh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.