Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest pentru eliminarea denumirii de ROMI: Să rămână ŢIGAN/ VIDEO

SIGURANTA NATIONALA

Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a postat pe pagina sa de facebook un clip făcut de românii din diaspora de promovare a unui miting care va avea loc în Capitală pe 18 iulie, la ora 16.00, la statui, pentru susținerea legii PRU de revenire la denumirea de ”țigani”.

Mitingul a fost autorizat la solicitarea Asociației Românilor din Suedia care a transmis deja public o scrisoare de susținere a legii respective. Chiar dacă românii din diaspora sunt cei care organizează mitingul, liderul PRU cheamă pe toată lumea la protest ca ”să arătăm că nu ne mai lăsăm călcați în picioare și să ne apărăm identitatea de români!”

Clipul îl are în centru pe celebrul miliardar George Soros, redat cu un mesaj de susținere a termenului de ”roma” și pe care organizatorii mitingului îl acuză că este eminența cenușie care a susținut adoptarea termenului de rom pentru a fi confundat cu cel de român. Clipul mai spune că procesul de confundare al românilor cu țiganii reprezintă un atentat la siguranța națională și că denumirea de rom încalcă prevederile constituționale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.