Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan al grefierilor din Sălaj

promptmedia.ro
greva

Grefierii de şedinţă de la instanţele din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou au participat, marţi, la un protest spontan, nemulţumiţi de propunerile prevederile legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. La Zalău un total de 14 grefieri de la Tribunalul Sălaj, 16 de la Judecătoria Zalău şi trei specialişti IT au protestat timp de două ore pe treptele clădirii Tribunalului, afişând pancarte cu lozinca "protestăm împotriva proiectului cadru al legii de salarizare". Protestul a durat două ore, perioadă în care grefierii au oprit activitatea.

După cum precizat presei Daniela Chichişan, primul grefier al Tribunalului Sălaj, în forma actuală proiectul legii salarizării prevede diminuarea considerabilă a salariilor acestei categorii profesionale. "Ne găsim aici datorită proiectului cadru al legii de salarizare, atât în forma propusă de iniţiator, cât şi în forma trecută de Senat. Ne referim la poziţia pe care ei au înţeles s-o situeze, a grefierului de şedinţă. Un grefier de şedinţă, cu studii superioare la salarizare maximă va avea un salariu net mai mic cu opt, 10, 15 milioane după implementarea proiectului cadru a legii de salarizare. Într-adevăr, a crescut salariul grefierului arhivar, a crescut şi a personalului conex, dar a grefierului cu studii superioare în special şi a grefierului cu studii medii şi a specialiştilor IT care ni s-au alăturat va fi micşorat dacă sunt cifrele acelea care ni se arată în anexa la legea cadru. Avem speranţa că aceste amendamente care au fost trimise ieri Guvernului vor fi puse în discuţie, că se va face lumină şi asupra salariilor de încadrare pentru grefieri şi specialişti IT, măcar să se menţină celor în plată la ora actuală", a subliniat sursa citată, conform Agerpres.

Protestatarii cer ministrului Justiţiei să susţină în faţa Parlamentului interesul categoriilor profesionale din sistemul de justiţie, astfel ca întreg personalul care contribuie în mod direct şi decisiv la înfăptuirea actului de justiţie va beneficia de o salarizare decentă şi corespunzătoare pregătirii profesionale, importanţei muncii depuse, ţinându-se seama de interdicţiile şi incompatibilităţile la care este supus. Grefierii anunţă continuarea protestului şi miercuri, de la ora 10. La nivelul instanţelor din Sălaj îşi desfăşoară activitatea 58 de grefieri de şedinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.