Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest uriaș la Tirana: Zeci de mii de persoane manifestează împotriva corupției și sărăciei. Ciocniri cu polițiștii

elitetravel-albania.com
albania

Protestatarii opoziției s-au încăierat sâmbătă cu poliția în fața biroului premierului Edi Rama, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva corupției și a sărăciei în creștere.

După ce au manifestat pașnic timp de aproximativ trei ore, protestatarii au rupt cordonul de poliție din jurul clădirii guvernamentale și au aruncat cu vopsea roșie și neagră. Poliția a arestat un protestatar, scrie Mediafax.

Alții au aprins lumânări în memoria a doi bărbați care, potrivit opoziției, au murit în timp ce se aflau în custodia poliției.

„La fel ca în urmă cu 32 de ani, lumea ne vede ca pe niște oameni (care sosesc în) bărci mici", a declarat Sali Berisha, liderul Partidului Democrat din opoziție, referindu-se la numărul tot mai mare de albanezi care pleacă ilegal în Marea Britanie.

Miniștrii britanici spun că albanezii se află în spatele valului de migranți care traversează Canalul Mânecii și că unii dintre ei sunt implicați în crima organizată.

Protestul este văzut în Albania ca o încercare a lui Berisha de a-și arăta puterea înainte de alegerile locale din mai 2023.

Berisha, care a ocupat anterior atât funcția de președinte, cât și pe cea de prim-ministru, a primit în 2021 interdicția de a intra în Statele Unite din cauza unor presupuse fapte de corupție. El neagă orice abatere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.