Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Piața Victoriei după ce s-a dat liber la grațierea corupților - VIDEO/FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea & Inquam Photos / George Calin
proteste Piața Victoriei 3 mai

UPDATE Ora 22:19 Protestatarii au început să plece din Piața Victoriei, după ora 22,00 în zonă mai aflându-se aproximativ 200 de persoane, iar polițiștii rutieri au redeschis traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu, anunță Agerpres.

Numărul persoanelor prezente în piață la momentul de vârf al protestului a fost de peste 500, potrivit unor surse.

Protestarii au scandat lozinci împotriva partidelor din actuala coaliție guvernamentală și împotriva grațierii faptelor de corupție. De asemenea, ei au aprins la unison lanternele de la telefoanele mobile, au fluturat steaguri ale României, SUA, UE și Republicii Moldova.

Pe pancartele purtate de unii dintre protestatari se puteau citi mesaje cum ar fi "În ritm de Conga, PSD transformă România" (n.red. cei trei trandafiri din sigla PSD au fost înlocuiți cu trei palmieri), "Dar chiar nu putem să ne înțelegem omenește?", "Ajunge 27 de ani cu criminalii lustrației", "Penalii 'emanați' să fie judecați", "Fără corupți".

UPDATE 22:00 Peste o mie de oameni continuă să protesteze la această oră în Piața Victoriei, strigând: "PSD - ciuma roșie!"

UPDATE 21:45 Protestatarii au cântat Imnul național, cu lanternele telefoanelor pornite.

content-image

content-image

content-image

content-image

UPDATE 21.30: Zeci de persoane s-au adunat si în pieţele centrale din Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa, pentru a protesta faţă de amendamentele la Legea graţierii, adoptate de Comisia juridică din Senat.

UPDATE 21.00: Peste 1000 de persoane sunt in acest moment in Piata Victoriei, striga"Iesiti din casa daca va pasa!". De asemena, se aud vuvuzele.

UPDATE 20:00: Circa 500 de oameni sunt acum în Piața Victoriei.

UPDATE 19:30 Primii protestatari s-au adunat deja in fata Palatului Victoria. Premierul Grindeanu a anuntat insa ca nu sustine amendamentele la Legea Gratierii. Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, scandeaza "Hotii! Hotii!" si au pancarte pe care scrie "Nu suntem o natie de hoti!" si "Nenorocitilor!".

content-image

content-image

content-image

content-image

In anuntul postat pe Facebook se arata ca persoanele nemultumite de decizia luata miercuri de parlamentarii PSD se vor aduna in Piata Victoriei, de la ora 19.00, in fata sediului Guvernului.

Citește și: Victor Ponta, atac DUR la adresa Parchetului: 'Nu tot ce e politic e și penal'

"Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Citește și: Sorin Grindeanu, PRIMA REACȚIE după ce PSD a votat pentru grațierea corupților: NU susțin

DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti." - se arata in anuntul postat pe grupul "Coruptia ucide".

Membrii grupului de pe Facebook "Coruptia ucide", adica cei care au organizat proteste masive in Romania la inceputul acestui an, au anuntat din nou miscari de strada, ca urmare a amendamentului care a fost votat miercuri de comisia juridica a Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.