Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii din fața Guvernului vor depune plângeri penale împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei

protest miting

Co-preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion a acuzat miercuri forţele de ordine de "represiune politică" şi a afirmat că va formula plângeri penale împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru "abuzurile din ultimele zile", când în fața Guvernului s-au instalat cu corturi mai  mulți protestatari.

"Prima este contra agentului şef Piermuş Mihai Daniel, pentru abuz în serviciu şi tortură. A doua plângere se va depune la DIICOT împotriva Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru fapte împotriva umanităţii şi poliţie politică. Dacă ei cred ca au întâlnit nişte protestatari care nu-şi cunosc drepturile, nişte cetăţeni pe care ei îi pot intimida cu măsuri tipice fostei Securităţi, se înşală amarnic. Aceste abuzuri, care se comit zilele acestea împotriva noastră, vor ajunge la toate instanţele de judecată naţionale şi internaţionale. Este vizibil represiune politică", a afirmat George Simion într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Simion şi Claudiu Târziu, celălalt co-preşedinte al AUR, au susţinut la o conferinţă de presă că "apropiaţii de clanurile interlope din cadrul Poliţiei Române vor să reprime manifestanţii paşnici din Piaţa Victoriei".

"Vizat este şeful de obiectiv, Aurelian Ciocârlan, adjunctul şefului Poliţiei Bucureşti, acuzat de reprimarea şi intimidarea manifestanţilor paşnici din Piaţa Victoriei. Conform relatărilor din presă, Ciocârlan este un apropiat al clanului Duduianu şi a fost prezent la negocierile cu clanul Pian", se afirmă în comunicatul AUR.

Pe de altă parte, George Simion neagă că ar fi vizat în două dosare penale.

"În presă se vehiculează ideea ca am două dosare penale. Nimic mai fals! Iar abuzurile comise de către cei care livrează fake news, inclusiv unele organe de presă care nu verifică ştirile, vor fi şi ele acţionate în instanţă. Pentru că eu ştiu că trăim într-un stat de drept", a spus Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.