Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii iau cu asalt Piaţa Victoriei. Mitinguri de proporţii în Capitală, dar şi în ţară şi Diaspora

Facebook București: Vrem Justiție, nu corupție
protest piata victoriei

Protestatarii iau cu asalt Piaţa Victoriei în această seară! Anunţul a fost făcut în mediul online, pe Facebook. Organizatorii susţin că protestele vor avea loc atât în Capitală, cât şi în principalele oraşe din ţară, dar şi în Diaspora. Temele principale pentru mitinguri sunt legile Justiției și modificările fiscale, susţin aceştia. "E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea și independența unor instituții fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-și voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima opreliște în calea evadării lor!", spun organizatorii.

Citeşte şi: ŞOC în Spania! Procurorul general, care i-a pus sub acuzare pe liderii separatiști, a murit subit

"Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiției (303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperați! Jocul se poartă de acum pe viață și pe moarte (pe libertate și pe închisoare) pentru ei.

E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea și independența unor instituții fundamentale ale statului român.
Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-și voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima opreliște în calea evadării lor!

Mai jos se află lista cu orașele, locul de protest, orele de protest și linkurile protestelor din 19 noiembrie!

Primăria Municipiului București și Jandarmeria Română au fost notificate pentru acest protest iar solicitarea a fost înregistrată cu nr. 1575657/13.11.2017:
https://www.facebook.com/ProtesteSiActiuniCivice/photos/gm.193856644506438/1749983878642689/?type=3&theater

Proiectul de modificare al Legilor Justiției (303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM) este în Parlament și urmează să fie votat!
Cerem respingerea în bloc a acestui proiect în forma actuală!
Împotriva acestor legi s-au poziționat circa 4000 de magistrații, Președintele României, Comisia Europeană, societatea civilă și protestatarii care vin de peste 290 de zile la proteste!
Dacă acest proiect va fi aprobat în Parlament, România va face pași înapoi în ceea ce privește funcționarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției.
Afectarea independenței sistemului judiciar și încercarea de a subordona Justiția politicului, vor întoarce România în trecut.

Propunerea procurorilor șefi ai Parchetului General, DNA (Direcția Națională Anticorupție) și DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) să nu se mai facă de Președinte, urmând ca numirea în funcțiile de conducere a procurorilor să se facă de către Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției. Modificările au ca efect creșterea controlului politic asupra DNA, DIICOT și magistraților. Numirea procurorilor-șefi de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. 
Trecerea Inspecției Judiciare de la CSM la Ministerul Justiției reprezintă o modificare de natură să afecteze grav independența procurorilor în exercitarea activității lor, în raport de factorul politic. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.
La intrarea în magistratură, nu vor mai exista procurori și judecători sub 30 de ani.

Într-o conferință de presă din 23 august 2017, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat modificări asupra a trei legi care reglementează funcționarea justiției: 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM (Consiliul Superior al Magistraturii).
Proiectul a fost comunicat Consiliului Superior al Magistraturii, iar în ședința din 28 septembrie 2017 Plenul a emis un aviz negativ asupra întregului proiect. Cu toate acestea, coaliția PSD+ALDE dorește votarea acestor legi în Parlament!.", se arată în anunţul organizatorilor.

Potrivit acestora, proteste vor avea loc în București, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Şi în Diaspora vor avea loc manifestaţii, în Londra, Munchen şi Zurich, spun aceştia.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Trafic BLOCAT pe DN1 în urma unui accident. Una dintre victime, încarcerată şi în stare gravă după ce a fost lovită de un TIR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.