Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste cu mii de oameni, la Berlin: Se manifestează împotriva intrării extremei drepte în parlament - VIDEO

http://www.wsj.com/
AfD

Mii de manifestanţi au defilat duminică la Berlin pentru a protesta împotriva intrării în parlament a partidului de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), relatează France Presse.

Agitând pancarte cu sloganuri "Stop AfD!" şi "Inima mea bate pentru diversitate", manifestanţii au defilat cu două zile înainte ca deputaţii AfD să participe la prima şedinţă a Bundestagului, parlamentul federal format în urma alegerilor legislative din 24 septembrie, scrie agerpres.ro.

Această mişcare antiislam şi antiimigranţi a obţinut 12,6 % din sufragii la alegerile respective, devenind al treilea partid al ţării ca importanţă. Un triumf electoral istoric pentru o astfel de mişcare, care sparge un tabu în ţară, după o campanie în cursul căreia şi-a radicalizat retorica.

Intrarea în Bundestag a deputaţilor AfD, care obţinuse un scor sub pragul electoral de 5% în 2013, constituie o cotitură în istoria postbelică a Germaniei.

AfD a ştiut să profite de nemulţumirea unei părţi a societăţii germane, generată de primirea a peste un milion de solicitanţi de azil în 2015 şi 2016, decizie luată de cancelarul Angela Merkel.

"În timp ce AfD va veni în Bundestag pentru prima oară la 24 octombrie, trebuie să se ştie că parlamentul nostru nu este o scenă pentru rasism, discriminare şi falsificare a istoriei", a declarat mişcarea Campact, care lansase şi apelul de a manifesta duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.