Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste de amploare la Complexul Energetic Oltenia - Angajații au oprit munca și cer majorarea salariilor

Mediafax.ro
protest CEO

Sute de angajaţi de la carierele Roșiuța, Jilț Nord și Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au întrerupt lucrul, cerând majorarea salariilor, vouchere de vacanță și reducerea vârstei de pensionare. Unul dintre salariați a venit purtând un jug, nemulțumit de condițiile grele de muncă, scrie Mediafax.

Zeci de salariați de la Cariera Roșiuța, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat, sâmbătă seara, grevei declanșate vineri la Cariera Jilț Nord și Cariera Jilț Sud.

Angajații au refuzat să înceapă lucrul, solicitând, printre altele, majorarea salariilor, vouchere de vacanță și reducerea vârstei de pensionare.

"Solicitările noastre sunt aceleași de foarte mult timp. E clar că există o stare de nemulțumire enormă peste tot, e clar că oamenii au dreptate în totalitate, în ceea ce privește ce veniturile, că sunt foarte mici, facilitățile, condițiile de muncă, lipsa de materiale, oamenii au perfectă dreptate când expun aceste nemultumiri. Sindicatul Mine Energie Oltenia a spus-o întotdeauna și o spune, există bani, oamenii trebuie să primească aceste lucruri, oamenii sunt informați și văd care sunt prețurile pe piața de energie și nu numai acum, pe perioada iernii. De doi ani de zile vedem ce se întâmplă în sistemul energetic românesc", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.

Un miner de la Cariera Roșiuța a mers la serviciu purtând un jug, sâmbătă, în semn de nemulțumire față de condițiile de muncă. Protestele au început vineri după ce administrația ar fi propus un buget de venituri și cheltuieli fără majorări salariale și fără vouchere de vacanță pentru cei aproximativ 13.000 de angajați. Reprezentanții CEO au anunțat că vor purta luni discuții cu sindicatele.

"Ca urmare a întreruperii voluntare a lucrului în unele cariere din cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia, cu consecințe iremediabile asupra activității companiei, a fost stabilită, de către conducerea Ministerului Energiei, o întâlnire între conducerea societății și partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, în data de 14 ianuarie, la ora 15.00, pentru identificarea soluțiilor corespunzătoare. Având în vedere posibilitatea producerii unor consecințe deosebit de grave asupra funcționării Sistemului Energetic Național, precum și pentru desfășurarea cu rezultate optime a întâlnirii stabilite, este necesară reluarea imediată a activității de producție. Conducerea societății își manifestă totală disponibilitate pentru continuarea dialogului cu partenerii sociali în vederea soluționării problemelor aparute", se precizează într-un comunicat de presă al CEO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.