Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Elvetia - Circa 30 de activişti pentru climă, condamnaţi pentru blocarea unui centru comercial

elvetia

Circa 30 de activişti pentru climă au fost condamnaţi vineri pentru blocarea unui centru comercial pe 29 noiembrie 2019 în timpul protestelor faţă de consumul excesiv organizate cu ocazia "Black Friday", însă avocaţii lor au anunţat că vor face apel, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Judecătorul Benoît Chassot a estimat că acţiunea activiştilor nu a fost "în măsură să rezolve problema încălzirii globale", confirmând astfel în linii mari ordonanţele penale pronunţate împotriva lor în 2020, a informat agenţia de presă elveţiană ATS.

Activiştii sunt condamnaţi pentru participarea la o demonstraţie neautorizată, tulburarea ordinii publice şi ignorarea ordinelor poliţiei.

Cu toate acestea, judecătorul a redus pedepsele pecuniare şi amenzile au fost cuprinse între 100 şi 400 de franci (90 şi 360 de euro), în loc de 200 până la 500 de franci. Unul dintre inculpaţi a fost, de asemenea, scutit de acuzaţia de constrângere pentru că s-a legat de un cărucior de supermarket pentru a împiedica accesul la Centrul Fribourg.

Cei 12 avocaţi ai activiştilor şi-au anunţat intenţia de a face apel şi de a merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg (Franţa).

Pe 29 noiembrie 2019, acţiuni denumite "Block Friday" au fost organizate în Europa pentru "prima dată" de la introducerea evenimentului comercial Black Friday pe continent pentru a denunţa "această incitare la consum excesiv şi consecinţele sale climatice", potrivit reţelei de activişti Extinction Rebellion

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.