Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Peru: un barbat a murit joi în cursul ciocnirilor dintre manifestanţi şi poliţie

cnn.com
proteste Peru

Un bărbat în vârstă de aproximativ treizeci de ani a murit joi în cursul ciocnirilor dintre manifestanţi şi poliţie în apropierea aeroportului din Arequipa (sud), al doilea oraş ca mărime din Peru, a anunţat avocatul poporului şi serviciile de sănătate, notează AFP, citat de Agerpres.

"Deplângem moartea unei persoane în timpul ciocnirilor de pe podul Anashuayco" din vecinătatea aeroportului din Arequipa, a indicat biroul avocatul poporului care a anunţat, de asemenea, "10 răniţi internaţi în spital".

Ciocnirile violente din jurul aeroportului au determinat autorităţile să-l închidă în timpul zilei. Acest deces ridică la 45 numărul morţilor de la începutul crizei pe 7 decembrie.

Protestele din Peru au izbucnit, la începutul lui decembrie, după destituirea şi arestarea preşedintelui socialist Pedro Castillo, acuzat că a încercat să organizeze o lovitură de stat prin dizolvarea parlamentului ce se pregătea să-l înlăture de la putere.

Dina Boluarte, care era vicepreşedinta lui Castillo, i-a succedat în conformitate cu Constituţia şi face parte din acelaşi partid de stânga. Însă manifestanţii, care văd în ea o "trădătoare", cer plecarea ei, precum şi alegeri imediate.

Săptămâna aceasta, Parchetul peruan a anunţat deschiderea unei anchete, pentru fapte de 'genocid', împotriva preşedintei Dina Boluarte şi a mai multor înalţi responsabili pentru reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.