Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Ucraina împotriva președintelui Petro Poroşenko

Ucrainenii l-au acuzat sâmbătă pe preşedintele Petro Poroşenko de faptul că nu şi-a respectat promisiunea de a lupta împotriva corupţiei, reluând un mod de protest folosit anterior în cazul predecesorului său Viktor Ianukovici, relatează AFP.

'Această manifestaţie este o ruşine pentru preşedinte care a fost ales cu sloganuri în favoarea justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei', a declarat Egor Sobolev, unul dintre protestatari şi deputat al partidului Samopomitch, care face parte din coaliţia guvernamentală.

Această acţiune, organizată în apropierea reşedinţei prezidenţiale din Kozyn, la periferia Kievului, este prima de acest tip organizată împotriva preşedintelui. Aproximativ 100 de deputaţi, foşti combatanţi care au participat la conflictul armat din estul ţării precum şi militanţi cunoscuţi ai societăţii civile s-au aflat în zeci de maşini care au încercuit reşedinţa de lux a preşedintelui în semn de protest.

'Poroşenko acoperă corupţia', 'Destituirea este un lucru uşor', se afla înscris pe pancartele purtate de manifestanţi. Manifestaţia a fost organizată de Avtomaidan, mişcare ce s-a făcut cunoscută în cursul celor trei luni de proteste proeuropene reprimate violent şi care au condus la destituirea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici în februarie 2014 şi apoi la alegerea lui Poroşenko.

Regimul Ianukovici a fost acuzat de corupţie de adversari, numeroşi diplomaţi şi oameni de afaceri şi succesorii săi prooccidentali au promis să combată acest flagel. În pofida lansării procedurilor judiciare fără rezultat real, mulţi ucraineni consideră că sunt puţine schimbări, în timp ce cota de popularitate a guvernului a scăzut în ultimele luni, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.