Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste MASIVE în Filipine. Fostul dictator de la Manilla nu este uitat nici după moarte / FOTO

Fostul dictator filipinez Ferdinand Marcos a fost îngropat vineri la Cimitirul Eroilor dintr-o suburbie a capitalei Manila, provocând un val de proteste în ţară, relatează DPA.

Marcos a fost îngropat "ca un hoţ în timpul nopţii", au afirmat opozanţii săi.

Citeşte şi: Turcia. 73 de profesori universitari au fost arestaţi

Fostul preşedinte Ferdinand Marcos a fost înmormântat cu onoruri militare, sicriul său fiind acoperit cu steagul filipinez. El a fost înhumat în Libingan ng mga Bayani (Cimitirul Eroilor) din oraşul Taguig, în suburbia capitalei Manila.

content-image

Văduva lui Marcos, congresmanul Imelda Marcos, copiii şi nepoţii lor au participat la ceremonia funerară privată de o oră.

Înhumarea are loc la zece zile după ce Curtea Supremă a respins petiţiile unor victime ale regimului Marcos, în care se argumenta că fostul dictator nu are dreptul să fie înhumat ca erou din cauza faptelor sale de corupţie, încălcărilor drepturilor omului şi altor abuzuri comise cât timp s-a aflat la putere în Filipine.

Citeşte şi: 73 de morţi şi peste 100 de răniţi după explozia unei cisterne - FOTO

Proteste au izbucnit în diferite părţi ale oraşului Manila şi în alte zone din Filipine. Demonstranţii au purtat pancarte cu mesajul "Marcos nu este erou" şi erau îmbrăcaţi cu cămăşi negre sau aveau pe braţe şi pe cap banderole negre.

content-image

Marcos a fost preşedinte al Filipinelor din 1965 până în 1986, când a fost înlăturat de la putere în urma unei revolte populare şi forţat să fugă în exil în Hawaii, unde a murit în 1989. Trupul său a fost adus în Filipine în 1993 şi a fost depus într-o criptă dintr-un mausoleu din oraşul său natal Batac, aflat la 470 de kilometri nord de Manila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.