Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste şi incendii la un centru de detenţie pentru imigranţi în sud-vestul Australiei

www.operationworld.org
australia

Proteste şi incendii au izbucnit la un centru de detenţie pentru imigranţi în sud-vestul Australiei în urma tentativei de suicid comise de un tânăr solicitant de azil irakian, au anunţat luni autorităţile australiene, citate de dpa, scrie agerpres.ro

Solicitantul de azil irakian, în vârstă de 22 de ani, este spitalizat în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă în centrul de detenţie pentru imigranţi Yongah Hill, situat la 90 de kilometri nord-est de oraşul Perth (sud-vestul Australiei). 

''Un deţinut de la Yongah Hill a fost dus la spital noaptea trecută şi în prezent primeşte asistenţă medicală adecvată. Nu putem face alte comentarii despre cazuri individuale'', a precizat Forţa frontalieră australiană într-o declaraţie. 

Tânărul, care în trecut a suferit de afecţiuni psihice, a fost găsit spânzurat în celula sa la scurt timp după ce a fost externat, el fiind spitalizat după ce îşi tăiase încheieturile mâinilor în cursul dimineţii, a explicat avocatul său, Ian Rintoul. 

Solicitantul de azil irakian a mai încercat să îşi ia viaţa de două ori în ultimele două săptămâni. 

Forţa frontalieră australiană a confirmat că există ''turbulenţe cauzate de un număr mic de deţinuţi'' şi a afirmat că au fost avariate mai multe spaţii de cazare de la centrul Yongah Hill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.