Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste violente anti Donald Trump în Statele Unite: Incidente grave în mai multe state / VIDEO

Donald Trump telefon

După Los Angeles sau Portland, mai multe sute de liceeni din New York şi Washington au manifestat marţi împotriva alegerii şocante a lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite, relatează AFP. "Nu Ku Klux Klan, nu rasiştilor, nu fasciştilor!", "Strigaţi sus şi tare, refugiaţii sunt bineveniţi!": liceeni newyorkezi veniţi din colegii aflate în Manhattan sau Queens au preluat pe rând aceste sloganuri, sub aversele de ploaie, tropăind ritmic pe trotuar, încadraţi de bariere şi zeci de poliţişti în faţa Trump Tower.

Citeşte şi: VIRALUL cu nepoata lui Donald Trump: Ce a putut să spună în CHINEZĂ / VIDEO

"Vrem să arătăm că discursul şi ideile lui Trump nu sunt acceptabile, chiar dacă a fost ales (...), şi să reamintim congresmenilor noştri că nu trebuie pus în aplicare ceea ce a spus el în timpul campaniei doar pentru că a fost ales, putem rezista şi evita ca să fie pus în practică", a explicat Grace, 17 ani, care a preferat să nu-şi dea numele de familie. "Trebuie să schimbăm sistemul de alegere de către marii electori, este clar că aşa nu merge, pentru că Hillary a câştigat votul popular", a adăugat una dintre prietenele ei de aceeaşi vârstă, Josie, în timp ce pe lângă ele trecea un bărbat care le-a arătat degetul mijlociu.

Citeşte şi: Asta e despărțirea anului: O celebră prezentatoare ProTV, PĂRĂSITĂ de iubit

Scandând uneori "Este corpul meu, este alegerea mea!", aceste tinere şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea interzicerii avortului. Donald Trump a promis să numească în postul vacant la Curtea Supremă şi în cele care eventual se vor elibera în timpul mandatului său judecători ostili legalizării avortului la nivel federal datând din 1973. La New York, bastion democrat, "asta nu ne va afecta cu adevărat, dar în alte state nu au aceeaşi şansă", a explicat Greta, 17 ani. Manifestaţiile anti-Trump în faţa clădirii care îi poartă numele pe Fifth Avenue în Manhattan sunt aproape zilnice după victoria sa la 8 noiembrie.

Citeşte şi: Prima soţie a lui Donald Trump vrea sp fie ambasadoare: Ce stat a ales Ivana

Zeci de poliţişti fac de gardă zi şi noapte în jurul imobilului, unde Donald Trump petrece cea mai mare parte a timpului după alegerea sa, înconjurat de cei mai apropiaţi consilieri, pentru a-şi pregăti guvernul şi a-i audia pe candidaţii pentru diferitele posturi. La Washington, mai multe sute de liceeni au manifestat, de asemenea, marţi pe Mall, marea esplanadă a capitalei unde se află muzee şi clădiri oficiale, potrivit unui fotoreporter al agenţiei France Presse. Ei intenţionau să se deplaseze în direcţia Casei Albe. Luni, sute de liceeni au protestat în California, Oregon sau în Maryland, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.