Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste violente în Bolivia: Manifestanții îl contestă pe șeful de stat Evo Morales

www.operationworld.org
bolivia

Șeful de stat bolivian Evo Morales a fost desemnat câștigător în urma scrutinului electoral ce a avut loc duminică, asigurându-i acestuia președinția țării până în anul 2025, rezultat ce a declanșat ample mișcări de protest în mai multe orașe din țară, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Evo Morales a obținut, conform primelor rezultate, 47,1% din voturile exprimate în cadrul scrutinului de duminică, câștigând în fața prinicipalului său contracandidat, Carlos Mesa, cu o diferență de 10 procente.

Rezultatele alegerilor au declanșat manfestații de protest în capitala La Paz și în orașul Santa Cruz de la Sierra, cel mai populat din țară, la care participă mii de bolivieni. Protestatarii contestă rezultatele scrutinului, acuzând autoritățile responsabile de organizarea alegerilor de fraudarea rezultatelor.

Citește și: Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

Candidatul poziționat pe locul al doilea în rezultatele procesului de votare, Carlos Mesa, a solicitat organizarea unui alt scrutin electoral, urmând modelul practicat în Statele Unite, Brazilia, Argentina și Columbia.

Conform tribunalului electoral, care a informat că 99.9% dintre buletinele de vot au fost numărate, președintele Mesa a obținut 36,51% din voturi, plasându-l pe acesta la o diferență mai mare de 10% de următorul candidat, ceea ce înseamnă, conform legii electorale locale, că nu este necesară organizarea unui alt tur al alegerilor prezidențiale.

Evo Morales este primul președinte indigen al Boliviei, aflându-se la șefia statului sud-american încă din 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.